5 Najvećih Mitova u Ishrani i Fitnesu

Najviše volim kad razbijamo mitove, pa evo i nekih mojih omiljenih. 😄
Ishrana je jako široka tema i kao takva podložna pseudonauci, a na nama je da na stručan način priđemo tome i vidimo šta zaista funkcioniše, a šta ne. 😘

🤔DETOX DIJETE
Nikakvo “čišćenje” organizma nije ni potrebno ni moguće, naša jetra to već radi za nas. Takođe nisu dobra opcija ni za mršavljenje jer unošenjem isključivo sokića tokom celog dana manje-više osećate glad, što za posledicu može imati prejedanje. Ima mnogo boljih načina za to.
😏VEŠTAČKI ZASLAĐIVAČI SU LOŠI
Jedina priznata podela jeste na kalorijske i nekalorijske zaslađivače, a umereno unošenje bilo kojih vam neće učiniti ništa loše.

😎ORGANSKA HRANA JE BOLJA
Osim što je nekoliko puta skuplja, nema dokaza da je organska hrana bolja od konvencionalne. Sačuvajte novac za nešto korisnije. 🙂 Zapravo je mnogo važnije da jedete pravu hranu (voće, povrće, meso, žitarice, mahunarke, orašaste plodove, jaja, ribu, mlečne proizvode) nego da se opterećujete da li su proizvodi organskog porekla ili ne.

😅AKO NE JEDEŠ DOVOLJNO – UGOJIĆEŠ SE
Ukoliko smatrate da jedete manje od 1200 kcal i gojite se – bojim se da ste u zabludi. Ne postoji šansa da se od gladovanja ugojite ni na koji način, zato još jednom proverite koliko zapravo kalorija unosite.
🤪KADA SE ZNOJITE, TOPITE MASTI
Znojenje je process kojim telo reguliše sopstvenu temperaturu, način prirodnog hlađenja. Tim putem se gubi voda, samim tim i određeni elekroliti. Ukoliko se nakon treninga merite, to je dobar pokazatelj koliko ste tečnosti izgubili, samim tim treba toliko i da nadoknadite. Svakako nije pokazatelj sagorelih masnoća.

Postoji li nešto o ishrani i treningu što ste vi čuli, ali niste sigurni da li je tačno? 🤗

The post 5 Najvećih Mitova u Ishrani i Fitnesu appeared first on Fitness Blog.